5 Eylül 2014 Cuma

Hamilelik Çatlağı Bakım

Hamilelik Çatlağı


Hamilelik döneminde yaşanan metabolizmadaki radikal değişikler hamilelik çatlaklarının oluşumunda en belirleyici süreçlerdir.

Hormonal olarak ostrojen dengesinin aşırı yükselmesine bağlı olarak gelişebilen cilt çatlakları, özellikle dikkat edilmesi gereken beslenme sürecinin ihmal edilmesine bağlı olarak bağışıklık sisteminin zayıflaması sonucunda da ortaya çıkabilmektedir.

Bu nedenlerin dışında hamilelik  çatlağı için bir diğer sebep de kilo almak ve vermek olarak görülmektedir. Çoğu kişinin bu yönde yaşadığı sıkıntıları göz önüne aldığımızda sonrasında oluşan cilt çatlaklarının ciltte kötü bir görüntüye sebep olduğu dikkatimizi çekebilmektedir. Sizler de aynı şekilde bu sorundan kurtulmak adına yapmanız gereken ilk iş doğru bilgilere ulaşmaktır. Her gördüğünüz veya duyduğunuza inanmayınız.

Çatlak kremleri türlü mucizevi vaatlerle satılıyor çatlak oluşumu önleme hatta ve hatta geçirme gibi ama bu tarz şeylere çok fazla itibar etmeyiniz. Çatlakları geçirebilen bir krem dünya üzerinde mevcut değil. 

Ancak, Çatlak oluşumunu önleyici bakım olarak b3, b5, e vitaminlerinden yararlanmak ve  kakao yağı gibi yağlarla bakım yapmak önleyici metodlar açısından en sağlıklı olanlarıdır. Çatlaklara karşı etkili vitamin bakımlarını daha önce cilt çatlakları vitamin konulu yazımda anlatmıştım.

Hamilelik Çatlaklarında Bakım

 

Çatlakların oluştukları süreçte ise zaman geçirmeden Cilt yapısının özelliklleri değerlendirilerek tedavi yöntemi belirlenmeli ve çözümü için harekete geçilmelidir.

Esasen hamilelik çatlakları diğer çatlak sıkıntılarında olduğu gibi çözümü zaman geçtikçe zorlanılan ve tamamen yok edilmeside uzun zaman dilimlerini kapsayan süreçlere dönüşebileceğinden, erken müdahalenin önemi ihmal edilmemelidir.

Hamilelik çatlağı tedavisinde , oluşan çatlakların oluşma dönemi yada çok zaman geçmeden ( 1 ila 3 aylık zaman dilimlerinden söz edilebilir ) tedavisi daha kolaydır. Çatlakların oluşmaya başladığı ilk dönemlerinde pembe halde ortaya çıkan çatlakları vitaminler, kakao yağı gibi yağlarla tedavi etmek daha kolaydır. 

Zaman geçtikçe çatlaklar kesinleşir, beyazlaşmaya başlar ve çizgiler oluşturur. Bu dönemde de tedavi mümkün ve kolaydır ancak çatlağın ilk ortaya çıktığı süreçlerde güçlü vitamin ve yağlarla müdahale edilebilrken ilerleyen evrede, dermabrazyon , dermaroller ve lazer tedavisi gibi uygulamar yapılır ancak en önemli tedavi edici unsur olarak kimyasal peelingdir.

Kimyasal peeling uygulamarı dışındaki yöntemler klinik tedavi yöntemi olduğundan zamansal ve ekonomik açıdan insanları zorlayan yöntemlerdir ancak kimyasal peeling uygulamaları hem evde kişinin kendi başına gerçekleştirebileceği basitlikte bir yöntem hemde ekonomik açıdan ucuzdur, üstelik kesin sonuç veren yegane yöntemdir.

Konuyla ilgili olarak tca çatlak tedavisi yazıma bakabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder