12 Ocak 2015 Pazartesi

Çatlak Tedavisi

Çatlaklar Nasıl Tedavi Edilir


Bir çok nedene bağlı oluşan cilt çatlaklarının oluşum süreci ve tedavisi hakkında hazırladığım yazı genel olarak tedavi yöntemleri üzerinde yoğunlaşmıştır. Cilt çatlakları hakkında detaylı yazılarıma da bakarak cilt çatlakları nasıl oluşur, çatlak bakımı, çatlakların kesin çözümü gibi konularda bilgiler edinebilirsiniz.

Çatlakların Tedavisi


Cilt çatlağı, insanlar için oldukça önemli bir sorun niteliğindedir. Öncelikle kötü bir görüntü ortaya çıkarmasından kaynaklı olarak kimse tarafından pek de hoş karşılanması mümkün değildir.

Bu nedenle bu problemi yaşayan kişilerin çözüm arayışları oldukça yoğundur. Özellikle de internet üzerinden yapılan araştırmalarda bu problem üzerine çok fazla bilgi kirliliği göz önündedir. Yani detaylı bilgiler yok denecek kadar az. Ben de bu konuda sizleri hamilelik çatlakları bloğumda bilgilendirmeye çalışıyorum.

Cilt çatlaklarının görülmesinde en fazla meydana gelen nedenlerden birisi de hamilelik olarak dikkat çekmektedir. Hamilelik sonrasında ortaya çıkan bu problem, genel olarak kilo alıp verme sonucunda da kendisini göstermektedir. 

Çatlak Nasıl Tedavi Edilir


Çatlak tedavisinde lazerle çatlak tedavisi, dermaroller çatlak tedavisi, dermabrazyon çatlak tedavisi, mezoterapi çatlak tedavisi, kimyasal peeling çatlak tedavisi yöntemleri en çok kullanılan yöntemlerdir.

Lazerle Çatlak Tedavisi


Lazer uygulamalarında çatlaklar lazer cihazlarıyla yakılırken, çatlağın derinliğine bağlı gönderilen lazer ışınlarıyla çatlakların yok edilmesi amaçlanır. Lazerle çatlak tedavisi kesin sonuç veren bir yöntem değilidir. Bu metodun etkili sonuç gösterebilmesi için minimum 6 seans gerekebilirken , yöntemin sadece dış yüzeye dönük bir işlem olması, hem iz bırakabilme, hemde çatlağın giderilmemesi gibi sonuçlar doğurabiliyor.


Dermarollerle Çatlak Tedavisi


Dermaroller çatlak tedavisinde kullanılan bir alettir. Ucunda çeşitli kalınlıklarda iğneler bulunan silindirli bir cihazdır, dermaroller çatlak bölgelerinde gezdirilerek, cilt üzerinde hasar oluşturarak cilt altını uyarması sağlanır. Son dönemde özellikle güzellik kliniklerinde çok sık başvurulan bir yöntemdir. Kısmi başarılar sağlanabilir. Ancak bu tedavide atlanan bir durum var ki başarıyı çok etkiler. Özellikle dermaroller sonrasında cildin a vitamini, c vitamini e vitamini gibi vitaminlerle bakımları yapılıp cilt altındaki kolajen ve elastin tabakalarının uyarılması gerekir.

Dermabrazyon Çatlak Tedavisi


Dermabrazyon cildin bir cihaz yöntemiyle zımparalanması olarak tarif edilebilir, yüksek devirli bir cihaz ucunda bulunan mikro zımparalar çatlakların bulunduğu bölgelere sürülerek, üst derinin soyulması ve cilt altının uyarılması hedeflenir, ancak başarı şansı düşük bir yöntemdir.

Mezoterapi Çatlak Tedavisi


Son dönemlerin en popüler cilt bakım uygulamalarından birisi mezoterapi. Uygulanan cilt bakım yöntemleri sonuç vermeyince güzellik endüstrisi yeni yöntemler bulmakta oldukça yaratıcıdır. Mezoterapi de bunlardan birisi, cilt bakımında vitamin, mineral, asit gibi maddelerin gücünü tekrar hatırlayan endüstri, bunları yüksek ücretlerle insanlara uygulamak için bu tarz yöntem, cihaz ve serumlar geliştiriyor. Evet mezoterapide de çatlaklar için etkili sonuç almak mümkün. Ancak kesin sonuç verecek bir yöntem değildir, üstelik çok yüksek fiyatlı uygulamalar, yani çeşitli vitamin mineral ve asitlerle cilt bakımınızı kendiniz evde yapabilirsiniz. Çatlaklar noktasında glikolik asit, c vitamini, a vitmaini, b5 vitamini gibi maddelerle yapacağıınz düzenli bir bakım sizi çatlaklardan kurtarırken maliyeti 70-80 lirayı geçmeyecektir.

Kimyasal Peeling Çatlak Tedavisi


Gelelim çatlak tedavisinin şahına. Çatlaklar için genelde tedavisi yok denir. Bunu kim söyler sattığı çatlak kremi işe yaramayan kozmetikçiler ve lazer, dermaroller, mezoterapi yapan klinikler. Zaten tedavisi çok zor deyip işin içinden çıkarlar. Ama gerçek bu değil. Kimyasal peeling asitleri yani glikolik asit, laktik asit ve tca hem üst deriyi soymaları hem cilt altındaki kolajen ve elastin tabakasını uyardıkları için, cilt çatlakları tedavisi için biçilmiş kaftan gibidir.

Cildimizdeki epidermis tabakanın katmanlar halinde soyulmasını sağlayan bu çatlak tedavi yöntemi, cildi soyar ve bununla birlikte cilt altında koparak çatlakları oluşturan elastin ve kolajen dokuyu yenikler. Böylelikle yaptığınız bakım bittiğinde cildinizdeki çatlak görünümü gerçer. Ancak kimyasal peeling sonunda gerekli vitamin bakımlarını yapmalısınız. Konuyu oldukça uzun olarak tca çatlak tedavisi yazımda yazdım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder