18 Ağustos 2014 Pazartesi

Cilt Çatlağı

Cilt Çatlağı



Cilt çatlakları deri üzerinde bulunan kurumadan meydana gelir, hamilelik çatlaklarıyla karıştırmamak gerekir. Derimiz dış dünyaya açılan bir kapı olması nedeniyle belki de en çok dikkat edilmesi gereken organımız olmasına rağmen maaleseftir ki toplumumuz bu bilinci yeterince kazanamamıştır. Genel anlamda pek çok hastalığı gözle görülür olmasıne ve erken teşhise müsait olmasına rağmen gerek insanların vurdum duymazlığı gerekse de ihmalkarlık nedeniyle pek çok deri hastalığı ilerleyici bir şekilde yaşanmaktadır. Bu hastalıklar arasında gösterilebilecek olanlar arasında cilt çatlakları gösterilebilir. Gerek güneş ışın ve ışıklarına direkt olarak uzun süre maruz kalma gerekse de deri bütünlüğünün yeterince nemli olmamasına istinaden gerçekleşebilmekte olan deri çatlakları kişiden kişiye ve eşlik eden diğer hastalığa da bağlı olarak farklı seyirlerde ilerleyebilmekte ve tedavi sürecine başlanmaktadır.



Aslına bakarsak kendi kendimize bile tedavi edebileceğimiz hasalıklar arasında gösterilebilen cilt çatlakları; etkili ve bilimsel açıdan onaylanmış olan deri nemlendiricileri ile yada tıbbi ilaçlar yardımı ile kolaylıkla çözüme kavuşturulabilir. Ancak bunun için dahi yine de etkili tedavi yöntemi ve bilinçli hasta olunmalı ve ileri aşamalara gitmeden tedavi edilmelidir.


Hamilelik Çatlakları



Hamilelik çatlakları ise ciltte bulunan kollajen ve elastin tabakasının zayıflaması sonucu açığa çıkan beyaz izlere verilen isimdir. Hamilelik çatlağı olarak adlandırılan bu durum gebelik döneminde görülebileceği gibi, kilo alıp verme, diyetler, gelişim dönemi ergenlik vb. vücut geliştirme sporlerı yapanlar ve genetik nedenlerle görülür.


Cilt çatlağı oluşmadan önce nemlendirmek çok önemlidir, oluştuktan sonra çatlaklar için yapılabilecek şey sayısı çok az ve zahmetlidir. Çatrlakları giderici krem vb. işe yaramamakta, çatlaklar kısmen lazerle veya evde çatlak tedavisi içinse kimyasal peelingle çözülmektedirler. Bunun haricinde ot çöp yağ gibi şeylerle çatlakları ortadan kaldırmanız mümkün değildir. 

Konuyla ilgili olarak çatlaklara kesin çözüm ve çatlak kremi yazılarıma bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder