12 Ocak 2015 Pazartesi

Hamilelik Çatlak Bakım Kremi

Çatlak Kremi

Bu yazımda çatlak bakım kremleri hakkında yapıtım incelemeyi sizlerle paylaşıyorum. Konu oldukça önemli, çünkü bir sürü çatlak kremi atılıyor ama ne kadar etkili bilen yok, çatlak oluşumunu dahi engellemeyen bu kremler çatlakları tamamen giderme vaadiyle satılıyorlar. Peki ne kadar gerçekçi, tabi ki de yalan, çatlak kremi diye insanların umutlarıyla oynanıyor hepsi bu.

Çatlak Bakım Kremleri


Hamilelik süreci vücudun bütün biyolojik dengesinin değiştiği bir dönem olarak yaşanırken,  fiziksel hassasiyet eşiğinin değişimine bağlı olarak hormonal değişiklikler meydana gelir ve bu değişimlerin cildimizde çatlak, leke vb. izlerin oluşumuda etkili rolleri vardır. 

Sağlıklı bir hamilelik sürecinde, zaten günlük hayatta dikkat edilmesi gereken kişisel bakıma dönük çabalar hamilelik döneminde dikkatin yoğunlaşmasını gerektiren bir hassasiyet haline gelmelidir. Bu anlamda hamilelik döneminde oluşan çatlakları ve lekelerin giderilmesi tedavinde krem vb. ürünlerin kullanımında dikkatli ve bilinçli davranılmalıdır.

Çatlak tedavilerinde uygulama basitliği ve ekonomik kolaylıklar sunduğu varsayılarak önerilen krem ve jel ürünlerinin, her insanın cilt yapılarının farklılık arzettiği gerçeğinden uzak ve piyasaya dönük amaçlar güdülerek yapılan ürünlerdir. Yani bu tarz kremlerin çoğu çatlakları dahi önleyemezken geçirmesini beklemeyin.

Hamilelik Çatlak Kremi



Hamilelik çatlaklarını önlemek için çeşitli kremler satılıyor. Bir çok krem hamilelik sürecinde çatlakların önlenmesi vaadiyle kadınlara satılıyor. Hamilelik çatlaklarının önlenebilir olduğu bir gerçek. Hamilelik çatlakları da diğer vücut çatlakları gibi oluşur, doğum çatlakları olarak da bilinen bu çatlaklar aslında cilt altındaki kolajen ve elastin doku adı verilen birbirlerine ağ şeklinde bağlı mekanizmasındaki yırtılmadan oluşur. Bu doku bir kısım yerlerden yırtılarak çatlakları oluşturur. Zaten çatlaklardaki o damarlı görünümün nedeni de budur. İşte çatlak bakım kremi bu bağ dokunun yırtılmasını önlemek zorundadır.

Hamilelik Çatlakları Nasıl Önlenir


Çatlakları oluşturun dokuyu besleyen çeşitli maddeler vardır bunlar c vitamini, a vitamini, b5 vitamini, gotu kola, kakao yağı, hodan yağı, jojoba yağı, shea butter, düşük oranda glikolik asit, laktik asit gibi maddeler içermelidir. Bu yağ ve vitaminlerle yapılan bakımlar çok etkilidir.

Hazırlayacağınız çeşitli bakım yağları, vitamin bakımları ve glikolik asit, laktik asit ( bu asitlerle yapacağınız toniklerde her bir asitin tonikteki oranı %3'ü, toplamı % 6'yı geçmesin ) gibi toniklerle hamilelik çatlaklarını önleyebilirsiniz.

Konuyla alakalı olarak çatlak bakım yağı ve hamilelikte karın çatlakları yazıma bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder